Entrades Manlleu

El bon policia

a càrrec de la cia. El Maldà

Premi BBVA de Teatre any 2023. Obra finalista

Teatre de text | 70 minuts | Català

Versió, dramatúrgia i interpretació: Ricard Farré i Arnau Puig

‘El bon policia’ és una afilada comèdia de Santiago Rusiñol que en la seva estrena l’any 1905 va provocar un gran enrenou de crítica i no va deixar indiferent al públic de l’època.
117 anys després, la història de supervivència de dos amics en un temps (també) de crisi, l’amor i un seguit d’embolics hilarants tornaran a posar en evidència els prejudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia.
En un joc que trenca totes les convencions, només dos actors interpreten tots els personatges de l’auca convidant a l’espectador a riure plegats del món que ens ha tocat viure.
Una humorada còmica per lluir ‘el cuerpo’!

Sinopsis

El bon policia és una comèdia d’embolics on dos bons jans, per mirar de sobreviure , es veuen abocats a situacions hilarants posant en evidència els prejudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia.

Josep, un personatge innocent i mancat de perjudicis accepta una feina de policia per mantenir la seva particular família formada pel seu fill i el seu bon amic Anton.

El personatge s’ha d’enfrontar a còmiques circumstàncies per defensar el seu nou ofici (desballestar una timba de joc, detenir un activista social, empaitar un delinqüent perillós…) però el seu bon caràcter i la seva bona fe li impedeixen complir amb les ordres del seu cap.

Josep i el seu amic Anton, per tal d’aconseguir que el primer conservi la feina que està en risc i per la qual està pèssimament dotat, maquinen una estratègia. Un complot que consistirà a fer passar Anton per un delinqüent “perillosíssim” detingut amb gran habilitat per Josep. D’aquesta manera confien salvar el seu honor professional i cobrar una bona retribució, però ja ho diuen, ja: en una comissaria se sap com s’entra però mai com se’n surt.

Amb El bon policia es pretén submergir l’espectador en una afilada, delirant i desconeguda comèdia d’un dels grans mestres del patrimoni teatral.

Dia
Diumenge 24 de setembre

Hora
18 h

Durada
70 min.

Lloc
Teatre Municipal de Manlleu. Carrer del Pont, 9

Preus
Entrada general: 15 euros

Organitza
Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA

Col·labora
Ajuntament de Manlleu-Cultura

Venda on-line tancada