El Ter al límit

Martín González Damonte (Catalunya, 2020)

Sinopsis

La creixent demanda d’aigua potable a Catalunya, especialment de l’àrea metropolitana de Barcelona, fa replantejar la planificació i gestió hidrològica actual. El canvi climàtic, així com el transvasament sistemàtic d’aigua del riu Ter, molt superior al que marca una llei completament desfasada, està deixant al riu sense el cabal mínim necessari per mantenir la vida dels seus ecosistemes i poder satisfer les necessitats hídriques de la seva conca.

El riu Ter ha conformat el paisatge i l’estil de vida del territori que travessa. Durant la revolució industrial va ser uns dels motors de Catalunya i, històricament, ha estat el riu més solidari de totes les conques Catalanes, arribant a cedir puntualment fins al 90% el seu cabal cap a l’àrea metropolitana de Barcelona. Actualment el riu Ter es troba al límit dels seus recursos hídrics i cal trobar solucions urgents. Tenir resoltes qüestions bàsiques com l’aigua, esdevé imprescindible pel futur d’un país.

Producció: Inbluefilms
Direcció, Guió i Fotografia: Martín González Damonte (AEC)
Guió i Ajudant de direcció: Enric Saurí Saula
Assessor Medi Natural: Ponç Feliu Latorre
Amb la Participació de: Consorci del Ter / Ajuntament de Girona / Ajuntament de Torroella de Montgrí / Ajuntament de Susqueda / Ajuntament de Sant Gregori / Ajuntament de Gurb / Poma de Girona / Kayak del Ter / Plataforma Aigua és Vida / Comunitat de regants de la presa de Colomers / Comunitat de regants de Pals.

Diumenge 20 de setembre, 19.00
Entrada gratuïta
Cinema Casal de Gràcia de Manlleu

MESURES COVID-19
– Serà obligatori netejar-se les mans amb el gel hidroalcohòlic que hi haurà a l’entrada del recinte.
– L’ús de mascareta és obligatori a tot el recinte.
– És necessari arribar amb mínim de 20 o 15 minuts d’antelació, per facilitar l’entrada esglaonada.
– Recomanem portar l’entrada descarregada al mòbil per evitar al màxim el contacte amb paper.- No es permetrà la formació de grups en el recinte ni abans ni després de la representació.
– S’ha de mantenir en tot moment les distàncies de seguretat d’1,5 m
– Un cop situats/ades al vostre seient, no us podeu moure del lloc
– Un cop acabat l’espectacle, no us mogueu. El personal de sala us avisaran fila per fila.
– El simple fet d’adquirir l’entrada i accedir al recinte comporta l’acceptació total de la present normativa i l’assumpció de les responsabilitats que se’n puguin derivar en cas d’incompliment.

Els dos laterals són preferentment per a unitats familiars/grup estable de persones fins a 4.
Les files centrals de la 14 a la 8 són preferentment per parelles/grups estables de dues persones.